3.10.2009

Lastik yakıyorum

Gölgede herkes güzel olduğu gibi, yalnızken de herkes ideal insandır günlük. [Bak bunu yaz bir yere.]

Çoğu kişinin kendisini kendisinden saklayan bir maskesi vardır yalnızken giydiği. Bu maske aslında yalnız olmayı kendisinin seçtiğini ifade eden bir tavra sahiptir. Dışarıdan bakıldığında yalnızlığı kendisi seçmiş olan, çoğu şeyi aşmış bir insan havası verir takana. Böylece aslında yalnız kalmayı kendisinin seçtiğine kendisi de yavaş yavaş alışmaya başlar. Ama aslında kimse yalnız olmayı kendisi seçmez, istemez. [Lan ne kadar çok "kendi" kullandım, paragrafa bak, anlatım bozukluğu sorusu gibi oldu.]

Bir insanın ne olduğunu anlamak istiyorsan onu sosyalleştirmen, insan içine çıkarman, kalabalıklara sevdirmen ve insanların gözünde bir yere getirmen gerekir. Sonra, saldım çayıra mevlam kayıra misali bir anda her şey değişecektir. Giydiği maske yüzünden yapmaya erindiği çoğu şey bir anda ruhi mücerret gibi bünyesinden fışkırmaya başlar. Çünkü basınç altında kalan gazların sıcaklığı da artar biliyorsun. Isınan gazlar ise bir şekilde patlar. Çünkü uluslararası bir formül vardır, "paran varsa ne rahattır." Ve normal şartlar altında bir mol 22.4 litredir.

Sosyalleşmeye başlayan insan artık hal ve hareketlerini diğer insanlara göre de şekillendirmeye başlar sosyopat değilse. Ki sosyopatsa zaten o kendi özel sosyal düzenini kurmuştur. Bu sefer de diğer insanları kendisine uydurmaya başlar, her iki durumda da ortada bir sorun var gibidir. Ve bu seni rahatsız eder.

Çok insan vardır bu şekilde şuurunu kaybeden, çoğuna belki sen de şahit olmuşsundur. Ki bu kişilerin sadece ünlü olması, magazinel bir hayata mensup olması ya da cemiyet içinde bir yere sahip olması gerekmez. [Olmuştur arkadaşlarınla tanıştırdıktan sonra kendini kaybedip bir anda kimin kimin arkadaşı olduğunu unutan insanlar etrafında ya, bunun gibi yani.]

İşte bu yüzden, sosyalleştirdiğin kişi hâlâ aynı dün tanıdığın kişiyse, yapış bırakma onu. O insan iyi insandır. Yamuk yapmaz sana.

- Oldu o zaman. Neydi bu şimdi gece gece saçmaladın yine.
- Yahu karnım ağrıyor biraz, keyfim yok, geldiler öyle.
- Ondan diyorsun.
- Tamamen.
- Başlık?
- Patinajla alakalı.

Şarkı hâlâ "Edgewater - Science of it all"

Hiç yorum yok: