23.01.2014

Nokia'yı birisi uyarmalıydı #alooonokia

Sevgili günlük, n'aber nasılsın? Nasıl gidiyor? Valla beni soracak olursan iyiyim. Bugün seninle birlikte buradan Nokia'ya sesleneceğiz.

Eeeey, yıllarca insanları, 3310, 3510, 9810, 9915, 9959, 9999 gibi mal pacino sayılardan oluşan telefon serileri ile uyutup durdun. Birisi de çıkıp, "ulan sayın Nokia, böyle malcan malcan sayıları daha ne kadar kullanacaksın?" demedi.

Ve sonunda ne oldu? iOS'tu Android'di derken senin muhteşem Symbian işletim sistemin artık çağın gereklerine ayak uyduramayıp yok olup gitti.

Zaten sonra da Microsoft'a satıldın falan, oralara girmiyorum. Hatta WindowsPhone belki de senin için muhteşem bir dönüm noktası oldu. Son zamanlarda çıkardığın hoş telefonlarla insanların algılarında yer etmeye başladın. Hatta bazı ülkelerde Apple satışlarını falan geçtiğin yönünde haberler aldım. Aferim.

Ama, bak uyarmadı deme, yine şu angut sayı serilerine doğru gidiyor gibisin. Lumia 510, 620, 720, 820, 920, 925, 1020 falan derken yine sayı serilerine kafayı takmış gibisin. Zamanında kimse uyarmadı biliyorum, ama bu sefer aynı şey olmasın diye şimdiden uyarayım dedim. Yavaş yavaş şu Lumia 820'ne ısınıyorum. Aldım alıcam, ama sen de şu sayı serili model takıntından vazgeç. Adam gibi düzgün isimler bul şu telefonlarına, insanı ayar etme.

Hadi kendine iyi bak.

Sen de günlük. Gelirim ben gene, hadi eyvallah.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Uygulama delisiyim diyorsan uzak dur. Değilim diyorsan al. Almam diyorsan bir daha düşün. Ama alıcam diyorsan gene düşün. Lapotum cebimde olsun iş insanıyım diyorsan al. Oyuncuyum hava için alıyorum dersen alma. 920 düşün altına inme. Yazık.:)