29.10.2008

Deliye hergün baryam


Dünya durmayacak, en azından biz dönerken. Bu yüzden aslında yapılan tüm figanlar boş. Bizlerse asla istediklerimize kavuşamayacağız, çünkü daha ne istediğimizi bile bilmiyoruz şu dünyadan. Çarkların arasında nefes almaya çalışan balıklar gibiyiz 6 bilemedin 7 saniyelik hafızaları olan.

Böyle düşündüğünde herşey ne kadar da boş geliyor insana.

Hiçbir şeyi değiştirmeye gücümüz yetmiyor çünkü, hiç bir şey istediğimiz gibi gitmiyor. Gitmeyecek de. Asla o olmak istediğimiz kişi olamayacağız. Asla yaşamak istediğimiz hayatı yaşayamayacağız. Tüm hayatımız, o kişi olmak için uğraşırken ayağımızın altından kayıp gidecek ve gidiyor da. Ve bunu engellemek için de hiç bir şey yapamıyoruz.

Çünkü alıştırılmış takıntılarımız var, çünkü yerleşmiş kaygılarımız var, çünkü tüm hayatımızı, o ulaşmak istediğimiz hayata ulaşmak için çalışarak geçirmeye şartlanmışız. Şartlanmış inanmışlıklarımız var. İnandırılmışlıklarımızın gözaltındayız.

Bizi çalışmaya inandırmışlar, ki çalışıp para kazanalım, çünkü parasız bu çarkları döndürmeye güç yetmez. Çünkü, geleceğimizi garanti altına almak gibi bir paranoyamız var. Yarınımızın belli olmadığı bir hayatta geleceği garanti altına almaya çalışmak! Ne kadar akıllıca bir hareket.

Neden yapıyoruz bunu biliyor musun? "Ya ölmez de yaşarsak!" diye.

Yaşamaktan korkuyoruz. Ve korkularımızın esiri oluyoruz.
Bir de beklentilerimizin. Beklentilerimiz var çünkü, sonsuz. Çok şey istiyoruz hayattan, çok şey bekliyoruz.

Oysa ki beklenti dünyadaki en sert aşındırıcıdır. Hep birşeyler beklerken geçer tüm hayatın ve farketmeden bambaşka bir şekil alırsın, hayat törpüler seni, ne yapmak istediğini unutmuş, büyük resmi gözden kaçıran, hangi yoldan gittiğini, o yola neden girdiğini bile hatırlamayan bir zombiye dönersin.

Oysa ki ben çok şey istemiyordum hayattan. Ama unuttum.

---

Pazar Pazar sabah sabah beni güne güzel başlatan şu güzide eseri sizlere de izleteyim. Son yılların bence en iyi gruplarından birisi "Pinhani" den geliyor. "Dursana Dünya". Ama bugün Pazar değil.

Klibini izlemek için kediye tıklayabilirsiniz. Aşağıda.

Miyav.

Hiç yorum yok: